La Soccerplex Catalogna, echipele româneşti din Montreal, care au în componență și fotbaliști ce au jucat în România înainte de ’89, evoluează în cadrul a trei categorii de vârsta în campionatele de fotbal în șapte, organizate de Quebec Super League (QSL): 35+, 40+ și 50+.

Dacă în articolele precedente am prezentat campioanele la categoriile de vârstă +35 (F.C. Moldova) și +50 (România), în acesta vom face o scurtă prezentare a echipei Transilvania, care a câştigat play-off-ul și implicit campionatul la categoria de vârstă +40. Echipă românească la origine, Transilvania numără acum jucători din diverse comunități culturale.

Istoric vorbind, această echipă a fost, încă din 2005, spaima fotbalului în comunitatea noastră, atunci când era condusă de Nelu Suciu, figură bine-cunoscută printre românii de aici, căruia îi dorim multă sănătate în continuare.

Astăzi, după mai bine 15 ani, de Transilvania se ocupă Titus Lupei (Titi pentru coechipieri și apropiați) antrenor-jucător și comentator de bază la repriza a 3-a. În calitate de organizator, Titi reușește sezon de sezon să mențină echipa la un nivel înalt.

Iată componența Transilvaniei la finalul acestui sezon:

Rândul de sus: Amis Shafi, Kiyanoush Gholami, Michel Nlend, Mircea Turcu, Titus Lupei (fost jucător la juniori la Gaz Metan Mediaș și senior la ONT Brașov, precum și la Fartec Brașov în divizia C), Nicolas del Nigro, Anatol Demian și Mihai Sili.

Rândul de jos: Laszlo Mujca, Nicu Moise (membru în lotul lărgit al U Craiova între 1985 și 1992), Codrin Ganță (fost jucător în Divizia B la Chimica Târnăveni (1996-1997) și Minerul Motru (1999-2000) și în Divizia C la Unirea Pitești (1990-1996) și Petrolul Drăgășani (1997-1999 și 2000-2001); probabil cel mai bun fotbalist de origine română din Montreal la categoria lui de vârstă; talentat, creativ, bătăios, într-o formă fizică foarte bună și cu un stil de joc inventiv de tip adolescentin, el creează în teren, prin expresia fotbalului practicat, emoții atât adversarilor, cât și colegilor) și Nico Samsone.