Noua formulă a Programului de experiență quebecheză (Programme de l’expérience québécoise, PEQ), care se adresează studenților străini și lucrătorilor temporari ce vor să se instaleze definitiv în Quebec, este în vigoare din data de 22 iulie.

Ca măsură tranzitorie pentru studenții străini, a fost anunțat că cei aflați deja în Quebec care își vor obține diploma până la 31 decembrie 2020, vor beneficia de condițiile de dinaintea intrării în funcțiune a noului regulament.

În ceea ce îi privește pe lucrătorii temporari, durata experienței de muncă necesară pentru a aplica pentru Certificatul de selecție a fost fixată la 24 de luni.

În calculul duratei experienței de muncă pentru studenții străini a fost introdusă recunoașterea stagiilor obligatorii care fac parte din programul de studii (până la maxim trei luni), iar pentru studenții programelor profesionale experiența necesară este de 18 luni.

Pentru a oferi o soluție problemelor de mână de lucru calificată în anumite domenii, ministerul Imigrației analizează diverse proiecte pilot specifice pentru persoanele care lucrează ca préposées aux bénéficiares, în domeniul inteligentei artificiale, IT, cinema și în procesarea alimentelor.

CITIȚI ȘI:

Precizări privind situația celor aflați în Canada cu statut temporar
Quebec: Noutăți importante în programele de imigrație