Guvernul federal prelungește închiderea frontierei terestre între Canada și Statele Unite pentru încă 30 de zile până la 21 octombrie, potrivit CBC.

Frontiera este închisă pentru călătoriile neesențiale din luna martie. Deoarece numărul de cazuri de COVID-19 continuă să fie foarte ridicat în Statele Unite – mult peste șase milioane, cel mai ridicat din lume – cele două guverne au fost de acord să continue restricționarea circulației peste graniță. Numai lucrătorii esențiali – cum ar fi șoferii de camioane și persoanele care lucrează în domeniul sănătății – pot traversa frontiera terestră în acest moment, lucru ce a dus la o scădere dramatică a traficului între cele două țări.

Potrivit CBC care citează surse ce au solicitat anonimatul, este foarte probabil ca frontiera terestră cu SUA să rămână închisă pentru mai mult timp, dincolo de 21 octombrie. Ottawa așteaptă să vadă dovezi clare că pandemia COVID-19 din Statele Unite este gestionată eficient înainte de a lua în considerare permisiunea călătoriilor neesențiale către și din această țară.

Canadienii pot călători totuși în Statele Unite pe calea aerului, însă la întoarcere trebuie obligatoriu să intre în carantină timp de 14 zile.

CITIȚI ȘI:

Canada prelungește închiderea granițelor sale internaționale până la 30 septembrie
Analiză | Canada: Ce este Acordul privind țările terțe sigure și de ce este acum considerat neconstituțional