Actualizare: Poliția locală a confirmat găsirea a încă două cadavre vineri, 31 martie 2023, a copilului de origine română cu pașaport canadian care fusese dat dispărut și al unei femei de origine indiană.

Autoritățile din teritoriul Mohawk Akwesasne din Quebec au declarat că un copil a fost dat dispărut după ce corpurile a șase migranți de origine indiană și română au fost scoase din fluviul St-Laurent în data de 30 martie 2023, anunță La Presse Canadienne.

Cadavrele, inclusiv cel al unui alt copil în vârstă de sub trei ani, au fost găsite în apele fluviului în dreptul comunității Akwesasne, aflată pe granița dintre Canada și SUA.

Potrivit Serviciului de poliție Akwesasne Mohawk, victimele încercau să intre ilegal în Statele Unite din Canada.

Cele șase persoane provin din două familii, una de origine română și cealaltă compusă din cetățeni indieni.

Poliția a găsit un pașaport canadian aparținând copilului dispărut, care provine din familia română. Copilul decedat era și el cetățean canadian.

O mică barcă a fost găsită în apropierea cadavrelor, iar căutările pentru copilul dispărut și pentru orice alte persoane care ar fi însoțit cele două familii sunt în desfășurare.

Această tragedie survine la doar câteva zile după anunțarea unui nou acord între Statele Unite și Canada care a închis Chemin Roxham pentru migranți și a făcut traversarea frontierei în securitate mult mai dificilă.

Potrivit poliției din Akwesasne, din luna ianuarie a.c. s-au înregistrat 48 de incidente în care diverse persoane au încercat să intre ilegal în Canada sau în Statele Unite prin teritoriul Mohawk, majoritatea fiind de origine indiană sau română.