Un regim alimentar sever şi un program de fitness intens nu reprezintă singurele modalităţi de a vă menţine în formă. Women’s Health And Fitness Magazine recomandă trei lucruri foarte simple, pe care le puteţi pune în aplicare chiar de mâine.

Renunţaţi la băuturile răcoritoare sub formă de soda, vă veţi îmbolnăvi mai rar. Cercetătorii de la Columbia University au ajuns la concluzia că doar 100 de grame de zahăr pot reduce cu până la 40% capacitatea globulelor albe de a lupta împotriva gripelor şi răcelilor. Spre referință, o canetă de soda are în medie circa 39 de grame de zahăr – echivalentul a aproximativ 9 lingurițe de zahăr. Beţi mai bine apă sau ceai de plante neîndulcit.

Înlocuiţi biscuiţii, prăjiturile şi cipşii cu mere şi morcovi. Toate acestea, precum orice alt aliment bogat în zahăr şi carbohidrați rafinați, provoacă oscilări la nivelul glicemiei. Glicemia reprezintă concentraţia glucozei în sânge, adică nivelul zahărului din sânge. Suişurile şi coborâşurile acestuia ne fac să ne simţim lipsiţi de vlagă şi constant înfometaţi. Merele şi morcovii în schimb conţin nutrienți care stabilizează nivelul zahărului în sânge, sporindu-ne energia şi domolindu-ne apetitul.

Respiraţi profund. Cele 20 de secunde cât durează o respiraţie profundă pot face minuni pentru sănătate. Explicaţia constă în faptul că în acest fel se transmite o cantitate mai mare de oxigen în sânge, iar acest plus de oxigen îndepărtează tensiunea momentelor stresante, ameliorează digestia şi ascute abilităţile mentale. Prin urmare, atunci când vă simţiţi epuizat fizic şi mental, respiraţi de două-trei ori lent şi profund. Efectele benefice nu vor întârzia să apară.

CITIȚI ȘI:

Cinci beneficii surprinzătoare ale mersului pe jos
Obezitatea este un factor de risc major pentru boala Alzheimer
Canadienii nu mănâncă mai sănătos decât americanii