Actorul Virgil Șerban, care s-a făcut remarcat pe micile ecrane din Quebec jucând în al doilea sezon al serialul polițist de succes Faits Divers, difuzat anul trecut de Radio-Canada, se regăsește din nou pe afișul unui serial. Este vorba de Impulse, o producție americană în genul dramă și science fiction, difuzată pe YouTube Premium. Cel de-al doilea sezon al acestui serial a avut premiera de curând, pe 16 octombrie. Un interviu cu Virgil Șerban semnat de Eva Halus pentru a discuta de acest nou succes și de legăturile serialului Impulse cu România.

Eva Halus: Virgil Șerban, sunteți un actor prin vocație, în adevăratul sens al cuvântului, căci în discuția noastră anterioară ați afirmat că datorită unei revelații divine ați ales să fiți actor.
Virgil Șerban: Începutul a fost cartea „Le chemin d’un immigrant roumain – La clé vers un succès parfait”, pe care am scris-o după ce la vârsta de 38 de ani am avut o revelație, o viziune spirituală în care m-am văzut scriind o carte despre istoria mea personală, apoi un scenariu de film în care să joc și pe care să-l regizez. La început am avut dubii, dar fiind obișnuit cu principiul revelațiilor divine, am decis să mă apuc de scris și mi-am zis că dacă voi fi publicat într-un timp relativ scurt, voi considera asta ca un semn suficient de puternic pentru a crede și în restul viziunii. Încurajat de rapiditatea publicării – la două zile după ce am trimis manuscrisul la patru edituri, am primit răspunsuri pozitive de la toate patru – am decis să devin actor și să scriu și scenariul de film.

EH: Iar rolurile semnificative nu au întârziat să apară! După cel al lui Valentino Orsini din Faits Divers anul trecut, în vara lui 2019 ați obținut un rol în serialul american Impulse, inspirat de romanul Jumper al lui Steven Gould și aflat deja la al doilea sezon.
VȘ: Într-adevăr, anul acesta am reușit audiția pentru un rol în serialul Impulse, o producție americană care a început să fie difuzată din 6 iunie 2018 pe YouTube Premium, și care, bucurându-se de succes, a fost reînnoit pentru un al doilea sezon format din zece episoade. Și aici este extraordinar cum s-au derulat lucrurile! Episodul în care joc – al patrulea, intitulat The Moroi – este în limba română. O parte din filmări s-au făcut în Montreal, restul la București, din 18 până pe 28 iunie 2019. Rolul meu este cel al unui unchi foarte îngrijorat în privința nepotului său, care are puterea supranaturală de a se teleporta în spațiu. Joc cu mai mulți actori și actrițe din România, foarte buni, iar rezultatul final este magic.

Tânărul actor Bogdan Iancu este cel care apare în rolul nepotului. Pentru aceste două personaje producătorii au căutat actori de origine română atât în Europa, cât și în America. Foarte mulți au audiționat. Pe noi ne-au selectat după ce au făcut un montaj, punând cap la cap replici din audițiile noastre. După vizionare, cei trei producători au decis ca eu și Bogdan Iancu să interpretăm rolurile principale în limba română pentru episodul IV. Încă o dată am avut sentimentul că un alt miracol a fost realizat pentru mine, un miracol ce-mi umple inima de bucurie și recunoștință față de Dumnezeu.

Actorii Virgil Șerban (stânga) și Bogdan Iancu în serialul american Impulse. Cei doi partajează ecranul în episodul IV, The Moroi. Episodul a fost filmat în mare parte la București.

EH: Pe scurt, despre ce este vorba în acest serial SF și în episodul în care jucați?
VȘ: După ce scapă de o agresiune, o adolescentă începe să aibă crize de epilepsie și să descopere că a căpătat o putere miraculoasă. Serialul Impulse 2 este filmat în jurul vieții ei cotidiene, perturbată de trecut și de aceste noi capacități. Alături de ea, unul din personajele principale este Nicolae, de origine română, interpretat de actorul Keith Callum. În episodul IV descoperim mai bine acest personaj. Povestea ne poartă în România, pe vremea lui Ceaușescu, când Nicolae este adolescent – Bogdan Iancu este cel care îl interpretează pe Nicolae tânăr. 

Acțiunea se petrece în București, majoritatea scenelor fiind filmate în centrul Capitalei, nu departe de Palatul Regal. Familia lui Nicole se confruntă cu situația grea din România acelor vremuri. Tatăl, mama și fratele său mai mic mor în mod brutal, în timp ce Nicolae se teleportează în apartamentul familiei, sub privirea unchiului său Serghei – rolul meu.

Nicolae își descoperă pe zi ce trece puterea specială pe care o deține, însă viața lui nu devine mai ușoară. Este nevoit să fure pentru trăi, el și unchiul său. Relația dinte cei doi, bazată pe dragoste familială, se complică odată cu apariția unui canadian, Wesley, și cu ideea de a fugi în Canada. Probleme de tot felul intervin, Securitatea își face simțită prezența, puterea specială a lui Nicolae lasă la un moment dat impresia unui deznodământ fericit, însă dramele se succed. Nicolae ajunge în cele din urmă în Canada, unde continuă să-și exploreze puterea de teleportare.

EH: Va exista și un sezon trei?
VȘ: Nu știm încă.

EH: Ce alte proiecte aveți în perspectivă?
VȘ: Am scris acel scenariu de film cu povestea mea de imigrant. L-am trimis regizorului Corneliu Porumboiu să-l citească și să-mi spună opinia sa.

Eva Halus: Virgil Șerban, mulțumesc pentru aceste confesiuni și vă urez mult succes în continuare!

Serialul Impulse 2

Actorul Virgil Șerban.

Impulse 2 poate fi vizionat pe YouTube Premium. Episodul 4, The Moroi, poate fi urmărit aici.
Virgil Șerban, în rolul lui Serghei, s-a făcut remarcat pe micile ecrane quebecheze jucând în al doilea sezon al serialului polițist de succes Faits Divers (2018). Alături de Roman Pagliaro, el a interpretat rolul unuia din frații Orsini (Valentino), doi gangsteri mafioți. Cartea sa „Le chemin d’un immigrant roumain – La clé vers un succès parfait” a apărut în 2015 la editura Québec Livres.

Bogdan Iancu, în rolul lui Nicolae adolescent, a jucat în filme precum Ho, ho, ho! (2009), A farewell to Fools (2013), cu Gérald Depardieu și Harvey Keitel, Haine negre (scurtmetraj 2017) și In Blue (2017), precum și în serialul german Fluss des Lebens (2014) cu Sandra Borgmann.

Callum Keith Rennie, în rolul lui Nicolae la vârsta adultă, actor și producător canado-britanic cu o carieră prolifică ce include aproape 100 de filme sau seriale, s-a făcut remarcat în serialul Due South și în filmul Hard Core Logo (1996). El este de asemenea cunoscut pentru incarnarea rolului lui Leoben Conoy în Battlestar Galactica și al producătorului rock Lew Ashby în cel de-al doilea sezon al serialului Californication.

Shannon Kook, în rolul lui Wesley, este un actor sud-african, cunoscut mai ales pentru rolul lui Zane Park din serialul canadian Degrassi: The Next Generation.

CITIȚI ȘI:

Actorul Virgil Șerban: Un gangster pe micile ecrane din Quebec