Și în această iarnă putem profita de una dintre cele mai frumoase activități exterioare pe care Montrealul o oferă în timpul sezonului rece: patinatul în aer liber. Din decembrie și până în martie 2023, Bassin Bonsecours se va transforma în patinoar, oferind o priveliște superbă asupra orașului și a Marii Roți. Dacă însă doriți să practicați acest sport de iarnă fără să aveți de-a face cu frigul de afară, optați pentru patinoarul interior din cea mai înaltă clădire a orașului.

Patinoarul din Vechiul Port

Situat între Vechiul Montreal cu clădirile sale istorice și fluviul Saint-Laurent, patinoarul din Vechiul Port și-a deschis porțile în 10 decembrie 2022 și va funcționa până pe 5 martie 2023. Un loc destinat atât începătorilor cât și patinatorilor experimentați, tinerilor și mai puțin tinerilor, celor care vor să iasă cu familia sau cu prietenii și să petreacă câteva ore sub soarele hibernal sau sub cerul înstelat de iarnă. În program: seri DJ sur Glace, Vendredis Découvertes cu spectacole, Samedis Live cu concerte și Dimanches Famille cu jocuri și divertisment pentru copii.

Patinoarul se deschide în fiecare zi la ora 10:00, însă seara atmosfera devine feerică, grație panoramei pe care centrul Montrealului o oferă.

FOTO: Tourisme Montréal/ Instagram.

Există un spațiu amenajat lână Marea Roată cu scaune adirondack și încălzitoare electrice unde vă puteți relaxa între două reprize de patinat, iar la bistro-ul din apropiere puteți găsi băuturi calde și gustări.

Intrarea costă 8,25$ pe zi. Copiii sub 6 ani au acces gratuit, iar cei între 6 și 12 ani beneficiază de un tarif redus de 5,65$/zi. Vestiarele sunt gratuite, însă trebuie să vă aduceți propriul lacăt.

Cei care nu au patine le pot închiria la fața locului, de la buticul Patin Patin, de unde se pot închiria și căști de protecție. Patin Patin oferă, de asemenea, și servicii de ascuțire a patinelor.

Toate detaliile privind programul, tarifele și serviciile oferite sunt disponibile la: www.vieuxportdemontreal.com/activite/la-patinoire. Vieux Port este accesibil via stațiile de metrou Square-Victoria, Place-d’Armes și Champ-de-Mars.

Atrium Le 1000

În zilele când nu vreți să înfruntați soarele cu dinți sau gerul serilor sticloase de iarnă, patinoarul interior de la 1000 de La Gauchetière vă stă la dispoziţie. Un patinoar unic, sub o imensă cupolă de sticlă, Atrium Le 1000 se află în inima Montrealului, la parterul celei mai înalte clădiri din întreaga provincie.

Inaugurat în 1992, acest patinoar este deschis pe toată durata anului, însă iarna este cel mai nimerit să redescoperim plăcerea patinajului pe gheață în diverse ritmuri muzicale.

Atrium Le 1000 este deschis de miercuri până duminică de la ora 11:30 până la 18:00, iar sâmbăta până la ora 21:00. Accesul la patinoar și închirierea patinelor costă 18$ pe zi. Rezervările sunt însă necesare la www.le1000.com.

CITIȚI ȘI: Activități de Crăciun la Montreal

Patinoare în aer liber gratuite

În mijlocul Cartierului de spectacole, la intersecția străzilor Sainte-Catherine și Clark, Esplanade Tranquille, terasa primitoare din timpul verii, s-a transformat într-un mare patinoar cu DJ începând de la 1 decembrie. Gheața este foarte bine întreținută, iar patinoarul poate acomoda până la 400 de persoane. Există posibilitatea închirierii de patine la fața locului de la buticul Patin Patin.

Marile parcuri montrealeze au, de asemenea, patinoare amenajate sau naturale unde iubitorii acestei activități se pot delecta în familie sau cu prietenii. Puteți merge la Lacul Castorilor din parcul Mont-Royal, în parcul La Fontaine din Plateau, în parcul Jean-Drapeau sau în parcul Willibrord din Verdun, unde există un patinoar BLEU BLANC BOUGE de talie profesionistă. Închirierea patinelor este posibilă în toate aceste locuri.

În plus, dacă aveți deja patine, parcurile de cartier mai mari sau mai mici au la rândul lor patinoare amenajate pe durata iernii. Este cazul parcului Jarry care se află nu departe de Mica Italie, parcul Maisonneuve situat în apropierea Grădinii Botanice, parcul Saint-Viateur din Outremont, parcurile Sir-Wilfrid-Laurier și Jeanne-Mance în Plateau și parcul Toussaint-Louverture de lângă stația de metrou Saint-Laurent, în centrul orașului.

Pentru a vă informa asupra stării patinoarelor în aer liber, consultați site-ul primăriei Montrealului.

CITIȚI ȘI:

O expoziție gratuită dedicată uneia dintre cele mai adorate păpuși din toate timpurile: Barbie