Pentru prima oară în istoria Quebecului, numărul total de femei candidate a depășit 45%. Printre acestea, la scrutinul desfășurat în data de 1 octombrie 2018, s-au aflat și trei candidate de origine română: Marcelina Jugureanu (PLQ), Adriana Dudaș (CAQ) și Bianca Bozsodi (Citoyens au pouvoir du Québec).

Citiți și: Record de femei candidate la scrutinul din această toamnă. Trei dintre ele sunt românce

În Fabre, acolo unde Adriana Dudaș s-a prezentat candidată din partea Coalition Avenir Québec (CAQ), cursa a fost foarte strânsă pe aproape toată durata serii. Din 2003, această circumscripție a fost câștigată de liberali. Monique Sauvé, deputata PLQ (Parti libéral du Québec) aleasă în 2015, a câștigat în cele din urmă la o diferență de peste 1,700 de voturi față de Adriana Dudaș. A doua clasată, aceasta a obținut 32,3% din voturi.

În Sanguinet, Macelina Jugureanu, candidata liberală de origine română, a obținut 14% din sufragii. Circumscripția, câștigată în 2012 și 2014 de Parti québécois, a trecut acum la Coalition Avenir Québec, Danielle McCann fiind aleasă deputată.

Bianca Bozsodi, candidată în Laval-des-Rapides din partea Citoyens au Pouvoir du Québec, un partid mic, format acum șapte ani, a recoltat 0,8% din voturi. De la înființarea sa în 1981, această circumscripție a oscilat între PLQ și PQ (Parti québécois). De data aceasta, cursa s-a purtat între PLQ și CAQ, candidatul liberal obținând victoria la mai puțin de 300 de voturi diferență.

Citiți și: Coalition Avenir Québec obține o victorie majoritară