Anul acesta corul La Muse sărbătorește zece ani de existență cu un concert special, în care colindele românești se vor împleti cu piese clasice de Crăciun din repertoriul internațional. O seară memorabilă, un spectacol eveniment ce va pune în valoare talentul câtorva dintre cei mai fideli colaboratori ai proiectelor muzicale La Muse.

Asociația La Muse Héritage Musical vă invită sâmbătă, 23 noiembrie 2019 pentru a sărbători împreună un Crăciun fermecat și zece ani de la înființarea corului La Muse. Concertul va avea loc începând cu ora 19:00, la Biserica Evanghelică Restauration (740 Rue Roy Est, Montreal, H2L 1E2, metrou Sherbrooke).

Noël enchanté a fost conceput ca un spectacol eveniment în care veți avea ocazia să ascultați un program ce cuprinde stiluri diverse: de la clasic și romantic, la colinde românești.

Corul La Muse a fost fondat în 2009 de către Ioana German, descendentă a familiei Mureșianu, care a dat României poeți, publiciști, gazetari, compozitori, academicieni și artiști plastici. Corul La Muse este un ansamblu muzical de prim rang, care reunește coriști de diferite origini și culturi ce au în comun pasiunea pentru limbajul universal al omenirii – muzica. Numele acestui cor este inspirat de titlul primei reviste muzicale românești, Musa Română, publicată în 1888 de către compozitorul Iacob Mureșianu, străbunic al Ioanei German.

Pentru acest concert, alături de corul și orchestra La Muse, vor urca pe scenă șase soliști, colaboratori de lungă durată ai proiectelor La Muse: sopranele Marina Negruță, Corina Maria Zosim, Felicitas Iștoc, Anca Maria Grigoriu și Marie-Claire Fafard-Blais, precum și baritonul Serghei Vîrticuș. Lor li se va alătura pianistul Beguentch Gueldyev, un fidel al tradiției celebre a școlii rusești de pian, un talent deosebit și o prezență foarte apreciată în spectacolele La Muse.

În spatele scenei, concertul beneficiază de expertiza lui Marius Sireteanu, compozitor, aranjor, regizor muzical și inginer de sunet. Deși trăiește și lucrează în România, Marius Sireteanu este foarte prezent în proiectele La Muse, care începând din 2012 au inclus piese compuse sau aranjate de el.
Pentru Noël enchanté Marius Sireteanu este cel care semnează orchestrația și aranjamentul muzical.  Amintim, de asemenea, că tot el este cel care s-a ocupat de adaptarea Rapsodiei Române nr. 1 de George Enescu pentru pian la patru mâini (Rapsodii și Balade, noiembrie 2012), de aranjamentul și organizarea partiturii operetei Crai Nou de Ciprian Porumbescu (octombrie 2016) sau de editarea Momentului Muzical al lui Nicolae Kirculescu (Manoliana, âmes de légende, noiembrie 2018).

Misiunea Asociației La Muse Héritage Musical este promovarea muzicii culte românești și a excelenței în muzică, sprijinirea talentelor locale și atragerea unui public cât mai numeros și divers către sălile de concert.

Biletele pentru Noël enchanté pot fi achiziționate la 450-541-1959. Preț: 25$ în prevânzare, 35$ la ușă. Pentru mai multe informații despre La Muse Héritage Musical accesați la-muse.org.

CITIȚI ȘI:

Anul acesta, corul La Muse sărbătorește un Crăciun special
Corul La Muse din Montreal sărbătorește anul acesta 10 ani de existență
Ioana German: Promovarea muzicii clasice românești pe tărâm canadian