Premierul Trudeau a anunțat că guvernul federal va aloca 16,5 milioane de dolari pentru organisme care oferă ajutor copiilor, adolescenților și vârstnicilor.

Pentru persoanele de vârsta a treia, guvernul federal pune 9 milioane de dolari la dispoziția organizației United Way Centraide Canada, destinați asigurării unor servicii practice precum livrarea de produse alimentare, medicamente sau alte obiecte necesare, precum și comunicarea directă și personalizată cu persoanele în vârstă pentru a determina nevoile acestora și a le direcționa către resursele comunitare disponibile. Centraide este o organizație filantropică ce luptă împotriva sărăciei, excluziunii sociale și inegalităților.

Pentru tineri, federalul va aloca 7.5 milioane organismului Jeunesse, J’écoute/Kids Help Phone care oferă un serviciu de intervenție profesională, de informare și de asistență copiilor și adolescenților în toată Canada. Serviciul este disponibil online, prin telefon și prin mesaje text, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în franceză și engleză. Suma este destinată angajării mai multor consilieri psihologici și pregătirii mai multor benevoli, pentru ca tinerii să poată obțină sprijinul necesar în ceea ce privește sănătatea mintală.

Aceste sume se adaugă celor deja anunțate pe 18 martie 2020, de peste 200 de milioane de dolari către centrele pentru persoanele fără adăpost (157,5 milioane de dolari) și către centrele destinate femeilor victime ale violenței conjugale și agresiunilor sexuale (50 de milioane de dolari).

CITIȚI ȘI:

Un sprijin federal de 100 de milioane de dolari pentru băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada