Premierul Trudeau a anunțat o investiție de 100 de milioane de dolari pentru a îmbunătăți accesul la alimente al canadienilor care resimt impactul crizei provocate de COVID-19.

Guvernul Canadei va direcționa 100 de milioane de dolari către organizațiile naționale și regionale care deservesc persoane și comunități ce se confruntă cu o situație de insecuritate alimentară. Printre aceste organisme se numără Food Banks Canada, Salvation Army, Second Harvest, Community Food Centres Canada și Breakfast Club of Canada. Fondurile vor fi accesibile prin intermediul Local Food Infrastructure Fund al guvernului federal, program lansat în vara anului trecut.

Această sumă substanțială va permite achiziționarea de alimente și alte produse esențiale destinate populației vulnerabile și va permite organismelor menționate să-și continue activitatea respectând în același timp directivele de distanțare fizică.

În 2019, în Canada, s-au înregistrat 1,1 milioane de vizite la băncile de alimente; acestea au servit, în medie, 5,6 milioane de mese lunar. În contextul pandemiei de coronavirus se așteaptă ca numărul vizitelor la băncile de alimente să crească. Fără acest ajutor suplimentar impactul pandemiei ar fi fost resimțit în mod disproporționat de cei mai vulnerabili dintre canadieni, care se luptă cu consecințele sanitare, sociale și economice cauzate de COVID-19.

CITIȚI ȘI:

COVID-19: Ottawa vine în ajutorul celor mai vulnerabili
Predicții în Ontario: Cum ar putea evolua COVID-19 în această provincie?
COVID-19: Quebecul a cerut ajutorul armatei canadiene
COVID-19: Canada accelerează producția internă de echipamente medicale și de protecție