Asociația La Muse Héritage Musical prezintă concertul „Viva Vivaldi” în data de 11 martie, la Biserica St-Denis din Montreal, al cărui invitat special este dirijorul Radu Noaghiu. După ce în numărul trecut am vorbit despre pregătirea și succesul lui Radu Noaghiu în Statele Unite și România, în acest număr vă prezentăm, pe scurt, cele două soliste vocale.

Soprana Marina Negruță este deja bine cunoscută comunității noastre și publicului meloman din Montreal. Colaborarea sa cu asociația La Muse a debutat în 2010, iar în anii ce s-au scurs de atunci ea a interpretat opere de Iacob Mureșianu („Brumărelul”, „Erculean”), Preisner („Lacrimosa”) și rolul principal din opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. La concertul din 11 martie, vocea acestei minunate soprane va putea fi audiată în „Gloria” de Vivaldi, alături de Geraldina Mendez și corul La Muse, sub bagheta Ioanei German.

Mezzosoprana Geraldina Mendez își începe colaborarea cu asociația La Muse Héritage Musical cu ocazia acestui concert închinat operei lui Vivaldi. Originară din Venezuela, Geraldina Mendez deține un master în Arte Frumoase de la Academia de muzică Ceaikovski din Kiev (Ucraina) și impresionează printr-o bogată activitate și experiență internațională ca mezzosoprană, pianistă și poetă.

Mezzosoprana Geraldina Mendez, pe care o veți putea vedea în „Gloria” de Vivaldi. FOTO: Jim Oropeza/Facebook.

Ca pianistă a urcat pe scenă alături de instrumentiști celebri precum Natalia Gutman (violoncel), Henning Trog (fagot), Wolfgang Christ (violonist) sau Luis Rossi (clarinet). Muzica lui Bach deține un loc special în repertoriul său de pian, atestată de participarea la numeroase competiții internaționale și seminare dedicate marelui compozitor german: Seminarul Bach (Leipzig, 2001), Competiția Internațională de pian J. S. Bach, a 4-a ediție (Saarbruken, 2001), Competiția internațională Bach, a 13-a ediție (Leipzig, 2002).

Ca solistă, vocea sa de mezzosoprana merge și în registrele de soprană lirică și contralto. De aceea repertoriul său este foarte bogat și cuprinde arii din opera lui Haendel, Puccini, Rossini, Verdi, Donizetti, Bellini, Bizet, ca și din muzica de camera rusă, engleză, franceză sau italiană.

Viva Vivaldi
Sâmbătă, 11 martie 2017, ora 19.00
Biserica St-Denis, 454 Avenue Laurier Est,
Montreal (metrou Laurier)
Bilete: 20$ în pre-vânzare; 25$ în ziua concertului
Info & rezervări: 450-448-0797