Acum, în preajma Crăciunului, iubitorii de artă și de iconografie românească pot vizita Atelierul de Artă Veche Valuarda, fondat de Aura Chiriac și Vladimir Midvichi, pentru a admira noile creații ale celor doi artiști – icoane pe sticlă și pe lemn, de dimensiuni variate, de la miniaturi până la format mediu și mare, care anul acesta se demarchează nu numai prin frumusețea execuției și concepției picturale, ci și prin originala creație a ramelor. Multe dintre acestea sunt împodobite și gravate cu motive populare românești și fiecare execuție este un unicat.

Prețurile sunt abordabile, între 150$ și 500$, mai ales considerând zecile de ore de lucru și de pictură minuțioasă pe care aceste lucrări le implică.

Tematica icoanelor este variată: de la simbolurile mistice ale diferitelor zodii și îngeri, la scena nașterii lui Isus, Sfânta Treime și multe alte teme din Biblie.

Menționăm, de asemenea, faptul că Atelierul de Artă Veche Valuarda primește și comenzi și efectuează lucrări de restaurare de icoane, picturi vechi, fresce etc.

Atelierul este situat la 3774 Chemin Queen-Mary, Montreal, H3V 1A6 (lângă Oratoriul St-Joseph). Pentru vizite, telefonați la 514-342-4105.