Guvernul Trudeau va prezenta canadienilor starea finanțelor publice pe 8 iulie, atunci când va publica o actualizare economică și fiscală.

„Guvernul va publica un portret al economiei și al finanțelor publice pe 8 iulie în Camera Comunelor, a declarat premierul Trudeau în cadrul conferinței sale de presă de miercuri de la Rideau Cottage. El a adăugat că documentul „va oferi o actualizare privind economia, privind felul în care răspunsul Canadei se compară cu cel al altor țări, precum și la ce ne-am putea aștepta în viitor.”

Primul ministru a invocat un exercițiu de „transparență” menit să asigure canadienii asupra situației economice și fiscale, ce va consta în special în „compilarea informațiilor împărtășite la fiecare două săptămâni cu Comitetul de Finanțe”.

Opoziția, precum și directorul parlamentar al bugetului (DPB), Yves Giroux, au cerut această actualizare cu insistență în ultimele săptămâni, însă până acum Justin Trudeau a justificat neprezentarea ei prin faptul că situația este încă „extrem de incertă”.

Bugetul federal ar fi trebuit să fie depus la 30 martie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece activitatea Parlamentului a fost suspendată din cauza pandemiei de COVID-19. Ultima actualizare economică a guvernului a fost făcută în decembrie 2019, iar ultimul buget federal a fost depus în martie 2019.

CITIȚI ȘI:

Prestația canadiană de urgență, prelungită cu opt săptămâni. Frontiera cu SUA rămâne închisă încă o lună