Guvernul provincial preconizează să permită redeschiderea majorității restaurantelor începând cu data de 15 iunie. Informația privind relaxarea restricțiilor privind acest sector, puternic afectat de măsurile de confinare determinate de pandemie, a fost difuzată de Journal de Montréal și confirmată de Radio-Canada.

Restaurantele își vor putea servi clienții pe terase și la interior respectând distanțarea fizică de doi metri. Ca și în cazul întâlnirilor la exterior, grupurile de zece persoane ar putea fi permise în restaurante, cu condiția ca acestea să provină din maxim trei rezidențe diferite.

Planul de redeschidere nu este încă definitivat în ceea ce privește regiunile în care restaurantele vor putea începe să funcționeze, eventualele etape, precum și măsurile sanitare ce vor trebui implementate. Discuțiile se poartă în jurul chestiunii dacă restaurantele din regiunea Montreal vor fi sau nu pe lista celor care vor putea redeschide pe 15 iunie.

Toate aceste detalii vor fi precizate de guvern cel mai probabil luni, 8 iunie.

Chiar dacă restaurantele își vor putea relua activitatea la jumătatea acestei luni, ele nu vor putea atinge veniturile de dinainte de pandemie. De aceea Association Restauration Québec reclamă un ajutor direct din partea guvernului pentru plata cheltuielilor fixe, precum chiria.

CITIȚI ȘI:

Montreal: Saloanele de coafură și estetică se vor redeschide din 15 iunie