Patru români iau parte în acest moment la cea mai dificilă cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, care a debutat în data de 13 decembrie 2017. Cursa presupune ca echipe din mai multe țări să traverseze Atlanticul în bărci cu vâsle.

Cei patru concurenți care reprezintă România sunt: Andrei Roșu (42 de ani, sportiv de anduranță, ultra-maratonist), Vasile Oșean (doctor, medicină sportivă), Ionuț Olteanu (23 de ani, fizioterapeut-maseur), Marius Alexe (în mediul corporativ de 16 ani, sportiv amator). Împreună, ei formează echipa Atlantic 4 și vor să ducă steagul românesc într-o zonă în care nu a ajuns nicio altă echipă din sud-estul Europei, depășind astfel recorduri personale și internaționale.

Competiția Talisker Whisky Atlantic Challenge a debutat în 1997. Ea adună echipe din toată lumea într-o cursă dramatică în care forța omului se măsoară cu cea a naturii. Competiția constă în traversarea Oceanului Atlantic pe distanța dintre La Gomera (Insulele Canare) și Antigua cu o barcă cu vâsle. De la startul din 13 decembrie 2017, timp de aproximativ 60 de zile, cei patru membrii ai primei echipe românești participante la această competiție își vor uni puterile pentru a vâsli cei 5.000 de kilometri din Oceanul Atlantic. Recordul de traversare până în prezent este de 37 de zile, media de traversare este de 60 de zile și cea mai lungă cursă a durat 120 de zile.

Fiecare echipă participantă concurează în numele unei cauze și a unei organizații, fie pentru mediu, sănătate, copii defavorizați sau dezastre naturale. Echipa României s-a asociat cu Hospice Casa Speranței, o rețea de centre pentru copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă și familiile lor. Scopul este strângerea de fonduri pentru construirea unui unui campus socio-medical destinat copiilor cu boli rare sau limitatoare de viaţă la Copăceni.

Puteți urmări cursa echipei Atlantic 4 pe site-ul competiției, la taliskerwhiskyatlanticchallenge.com. Daca vreți să donați pentru cauza lor și să aflați mai multe despre echipă, mergeți la www.atlantic4.ro.