Destindere, mișcare, condiție fizică, competiție și o cauză nobilă: strângerea de fonduri pentru Fondation du maire: le Montréal inc. de demain, în cadrul primei ediții a evenimentului Rallye Montréal inc., desfășurată pe 23 mai 2012, care a avut un trofeu semnat de artistul de origine română MARC-Marinescu Constantin.Rallye Montréal este o competiție de ciclism pe biciclete BIXI care a reunit 230 de oameni de afaceri (46 de echipe corporative), în urma căreia s-au colectat 120,000$, sumă destinată tinerilor antreprenori pentru dezvoltarea propriei lor companii.

Rallye Montréal este o competiție de ciclism pe biciclete BIXI care a reunit 230 de oameni de afaceri (46 de echipe corporative), în urma căreia s-au colectat 120,000$, sumă destinată tinerilor antreprenori pentru dezvoltarea propriei lor companii.

MARC-Marinescu Constantin, bine cunoscutul artist montrealez de origine română care a semnat și trofeul Juste pour rire și medalia pentru laureații Prix du Québec 2011, este cel care a conceput trofeul oficial al acestei competiții. Un trofeu inedit, din care nu lipsește tușa de umor caracteristică artistului și care captează spiritul acestui eveniment, original și ludic în același timp. Cum s-a gândit deci Marc-Marinescu Constantin să marcheze în mod memorabil această ediție inaugurală, să re-compenseze emoțional premiatul și să sublinieze multiple dimensiuni ale evenimentului?                       

Simplu: eliminând toate căile complicate pentru a construi un obiect în trei dimensiuni. Adică utilizând piese standard, reale, de bicicletă, montate într-o anume ordine și traficând cu agilitate dimensiunile și unghiurile de montaj ale ansamblului . Soneria de pe ghidon este funcțională, câștigătorul putându-și manifesta bucuria utilizând-o în fața camerelor și a simpatizanților. Un trofeu sonor deci, care a transformat claxonul de rutină pentru a preîntâmpina un eventual accident în expresia de bucurie a unui învingător.