Agențiile de informații canadiene, americane și britanice au semnalat într-o declarație comună faptul că entități rusești au încercat să fure informații cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

În Canada, Centrul de securitate a telecomunicațiilor (Centre de la sécurité des télécommunications, CST) a relevat astăzi depistarea unor activități de amenințare cibernetică provenind din Rusia care au vizat organizații specializate în cercetarea și dezvoltarea de vaccinurilor din cele trei țări.

CSE nu a precizat ce organizații au fost vizate și ce informații ar fi putut fi furate.

Potrivit comunicatului CSE, sursa acestei activități malițioase ar fi grupul APT 29, cunoscut și sub denumirile de Dukes sau Cozy Bear, care ar fi acționat pentru serviciile de informații rusești. Autorii atacului ar fi utilizat malware personalizate cunoscute sub numele de WellMess și WellMail.

Alături de Centrul canadian pentru securitate cibernetică, CSE a pus la dispoziția organizațiilor canadiene de cercetare implicate în activități naționale un buletin tehnic pentru a le ajuta să se apere de astfel de atacuri.

CITIȚI ȘI:

Analiză | Canada, o țintă naturală pentru ingerințe rusești
Analiză | Alegeri federale: Cât de posibilă este o interferență străină?