Guvernul federal a anunțat astăzi că prelungește închiderea frontierelor internaționale ale Canadei până la data de 30 septembrie.

Cetăţenii canadieni şi rezidenţii permanenţi au dreptul de a intra în țară, iar de la începutul lunii iunie, cetăţenii străini pot să se alăture familiilor care locuiesc în Canada, dacă sunt soţi, copii, părinţi sau tutori legali ai unor cetăţeni canadieni.

Orice călător care sosește în Canada, fie că este cetățean sau nu, este obligat să respecte o perioadă de carantină de 14 zile.

Frontiera terestră cu Statele Unite este închisă pentru toate călătoriile neesențiale, cum ar fi vacanțele sau deplasările pentru cumpărături, până pe 21 septembrie. Acordul de închidere a frontierei cu SUA nu vizează comerțul și lanțurile de aprovizionare și nici lucrătorii, mulți din domeniul sănătății, care locuiesc în Canada și muncesc în SUA sau invers.

Este în continuare menținută măsura în virtutea căreia orice persoană care traversează frontiera în afara punctelor stabilite de trecere pentru a cere azil este întoarsă înapoi în SUA. Măsura are caracter temporar, pe perioada restricțiilor de călătorie la frontiera canado-americană. Reamintim că potrivit acordului Safe Third Country Agreement dintre Canada și SUA, o persoană care vine din SUA și se prezintă la un punct frontalier canadian este trimisă imediat înapoi, indiferent de motivele pentru care revendică protecție.

Aceste măsuri au fost reînnoite în fiecare lună de la începutul pandemiei.

CITIȚI ȘI:

Analiză | Canada: Ce este Acordul privind țările terțe sigure și de ce este acum considerat neconstituțional?