Comunitatea română a fost invitată anul acesta să participe la parada de Ziua Canadei organizată de primăria arondismentului Pierrefonds-Roxboro din Montreal. Concepută sub semnul „Culorilor vieții”, parada va fi compusă din mai multe care alegorice de diferite culori. Comunitatea noastră, prin intermediul Asociației Culturale Române (ACR), va defila în urma carului roșu. Participanții sunt rugați să poarte bluze/tricouri roșii, sugestia din partea organizatorilor pentru comunitatea noastră fiind de a îmbrăca ii sau cămăși tradiționale românești țesute cu fir roșu.

Grupurile de participanți se vor întâlni începând cu ora 8:00 a.m. la Biblioteca Publică din Pierrefonds (13555 boul. Pierrefonds, H9A 1A6). Românii care doresc să defileze sunt așteptați așadar la ora 8:00, în acest punct de întâlnire.

De acolo, în intervalul orar 8:00-9:30 a.m., primăria pune la dispoziția participanților navete gratuite ce îi vor transporta la locul de pornire al paradei, care este Școala secundară Riverdale (5060 boul. des Sources, H8Y 3E4). Parcarea este disponibilă la Biblioteca Pierrefonds, la Centrul Cultural Pierrefonds sau CLSC (acces via strada Richmond sau bulevardul Gouin), însă nu și la Școala Riverdale, de unde începe parada.

Aceasta se va desfășura între orele 10:00 a.m. și (aprox.) 12:30 p.m., punctul final fiind Primăria Pierrefonds-Roxboro (13665 boul. Pierrefonds, H9A 2Z4).

Traseul paradei de Ziua Canadei, 1 iulie 2019, în arondismentul
Pierrefonds-Roxboro.

Cum temperaturile prevăzute pentru luni, 1 iulie, vor depăși 30 de grade Celsius, reamintim celor care se vor alătura paradei de a nu uita crema de protecție solară și apa!

Cei care doresc să participe sunt rugați să sune la 514-996-6815 (Eva Halus, membră în comitetul director ACR), pentru a stabili detaliile întâlnirii.