FCSB pierde în primul meci de baraj pentru un loc în grupele Europa League și speră să facă un meci mare în returul de la București. Rapid Viena – FCSB 3 – 1.

S-au dus timpurile în care, atunci când echipele românești cădeau cu echipe din Austria, se sărbătoreau calificările încă din primul tur. FCSB, a doua reprezentantă a fotbalului românesc, nu a înșelat pronosticurile caselor de pariuri și a pierdut pe terenul celor din Viena cu 3-1.

Rapid Viena a început în forță și a înscris primul gol în minutul 5’. Internaționalul austriac Christoph Knasmuller a reușit să-și croiască loc printre fundașii români, după un contraatac școală al celor din Viena ce ne-a făcut să ne aducem aminte de golul belgienilor din meciul cu Japonia.

După 35 de minute de joc, timp în care portarul Bălgrădean și-a salvat echipa cel puțin de la un gol gata făcut, fundașul central Mario Sonnleitner, în urma unui corner efectuat de Rapid Viena, își pierde pe drum adversarul direct și marchează cu capul din colțul careului mic pentru 2 la 0.

În cel de-al doilea mitan, FCSB reușește să reducă din diferență prin golgheterul primei noastre ligii, Harlem Gnohere. Dar bucuria nu durează decât două minute: mijlocașul austriac Stefan Schwab, singur fiind în marginea careului, înscrie în minutul 49’, în urma unei respingeri de balon efectuată de Bălgrădean.

Finalul meciului prinde echipa FCSB în atac, dar Coman, Man, Rusescu și Benzar nu reușesc să înscrie în poarta echipei vieneze, rămasă în zece din minutul 84’.

CFR Cluj, înfrângere rușinoasă în Luxemburg