Pe 8 martie 2017, s-a dat startul unui nou proiect în comunitatea basarabenilor montrealezi. Este vorba de „Generația Valiza”, creat la inițiativa surorilor Eugenia Mărgineanu și Veronica Alexei, cunoscute pentru implicarea lor în diverse acțiuni caritabile.

Conceptul  acestui proiect s-a născut din dorința de a-i ajuta pe moldovenii rămași acasă care se află în situație de precaritate materială sau izolare socială. Sunt vizate persoanele singure, bolnave, bătrâni sau copii care au nevoie de ajutor. „Generația Valiza” funcționează pe rețele umane, pe generozitate cuplată cu încredere. Nu se vor strânge bani, ci obiecte de primă necesitate, haine și orice lucru care se știe că este greu de procurat în localitatea/regiunea unde destinatarii valizei locuiesc. Este vizat deci ajutorului concret, stabilit prin contactul cu rudele, prietenii și vecinii din localitățile natale. Valizele vor fi trimise de două ori pe an, de Paște și de Crăciun.

Prima valiza a fost deja pregătită și va lua drumul localității Recea (Strășeni), satul unde s-au născut surorile Eugenia Mărgineanu și Veronica Alexei. Odată ajunsă acolo, valiza va fi preluată de o persoană de încredere care va avea grijă ca lucrurile trimise să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele. Următoarea localitate vizată va fi în regiunea Cernăuți.

Cei care doresc mai multe informații despre acest proiect pot merge la: www.facebook.com/GeneratiaValiza.