Numărul total de săptămâni petrecute de Simona Halep pe locul 1 WTA a ajuns la 22, iar momentul poate fi catalogat drept istoric pentru tenisul românesc, consideră Mediafax. Şarapova, cvintuplă campioană de Mare Şlem, a ocupat prima poziţie timp de 21 de săptămâni. Având în vedere că Șarapova se află în prezent pe locul 41 WTA, este greu de crezut că ea va putea depăși performanța româncei.

Halep a întrecut-o şi pe Tracy Austin (SUA), o altă legendă a tenisului mondial care are în palmares tot 21 de săptămâni de domnie. Românca a devansat şi alte nume importante în topul săptămânilor petrecute în fotoliul de lider mondial, cum ar fi Kim Clijsters (Belgia, 20), Jelena Jankovic (Serbia, 18) sau Jennifer Capriati (SUA, 17).

Pentru Simona, următoarea provocare este să o depăşească pe Dinara Safina, jucătoare din Rusia ce a condus ierarhia mondială timp de 26 de săptămâni. Topul este dominat de Steffi Graf, care a fost regina WTA pe o durată de 377 de săptămâni. Este foarte posibil ca Halep să urce tot mai sus în această ierarhie a săptămânilor petrecute pe locul I, întrucât ea a devenit lider incontestabil în circuit, la o distanţă de 1.350 de puncte faţă de Caroline Wozniacki (Danemarca), următoarea clasată.