Pentru a reduce riscul expunerii la COVID-19, Ottawa a extins închiderea frontierelor pentru vizitatorii străini până la 31 iulie. Chiar dacă restricțiile de călătorie în alte țări încep să se relaxeze, iar canadienii pot călători acum în Uniunea Europeană, la întoarcere ei vor trebui să respecte o carantină obligatorie de 14 zile.

Guvernul federal a reînnoit până în data de 31 iulie moratoriul care interzice intrarea în țară a oricărei persoane care nu este cetățean canadian sau rezident permanent. Există însă excepții, pe care le puteți consulta aici.

În ceea ce privește State Unite, frontiera este închisă călătoriilor non-esenţiale până în data de 21 iulie, însă este foarte posibil ca restricțiile să fie menținute pentru cel puțin alte 30 de zile.

În contextul în care mai multe țări încep să relaxeze restricțiile de voiaj, iar Uniunea Europeană a prezentat ieri o listă de 14 state a căror cetățeni pot vizita UE, printre care se află și Canada, Ottawa menține recomandarea de a evita călătoriile neesențiale în afara țării până la noi ordine.

Călătorii canadieni care vor zbura totuși în Europa sau oriunde altundeva în lume vor trebui să verifice dacă la sosirea în țara respectivă trebuie să se izoleze. La întoarcerea în Canada ei vor trebui să respecte o carantină obligatorie de 14 zile, indiferent dacă prezintă sau nu simptome asociate cu COVID-19. Această măsură este în vigoare până pe 31 august. Nerespectarea carantinei atrage după sine, în funcție de caz, o amendă usturătoare de 750,000$ sau o pedeapsă cu închisoarea până la 6 luni. Suma amenzii poate fi majorată la un milion de dolari dacă izolarea este ignorată în mod voluntar provocând infectarea sau decesul altor persoane. Pentru membrii familiei unui cetățean canadian sau rezident permanent care sosesc aici în această perioadă, nerespectarea carantinei poate atrage și interdicția de a intra în Canada pentru un an.

Călătorii sunt obligați să poarte o mască la traversarea frontierei și pe tot parcursul drumului până la locul unde se vor izola timp de 14 zile.

În plus, guvernul canadian a avertizat că nu mai intenționează să organizeze zboruri facilitate pentru repatrierea canadienilor în timpul pandemiei de COVID-19.

CITIȚI ȘI:

Canada, pe lista țărilor pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină la sosirea în România