Lansarea aplicației mobile menită să informeze persoanele expuse la COVID-19, programată pentru data de 2 iulie în Ontario, a fost amânată.

Aplicația, numită COVID Alert(e), este dezvoltată de către guvernul federal prin intermediul Serviciului digital canadian, în colaborare cu guvernul provincial ontarian și companiile Shopify și BlackBerry. Într-o primă fază, ea urma să fie testată începând de astăzi în Ontario, pentru ca apoi să fie disponibilă în toată Canada.

Luna trecută, prim-ministrul Trudeau a prezentat această aplicație de trasabilitate a contactelor (contact tracing). Utilizarea ei nu este obligatorie și de aceea Trudeau a încurajat populația să o descarce atunci când va fi disponibilă pentru a contribui la stoparea răspândirii coronavirusului. El a dat asigurări că aceasta va respecta pe deplin confidențialitatea datelor, subliniind că guvernul federal s-a consultat cu Comisarul pentru protejarea vieții private cu scopul de a se asigura că această aplicație se supune obligației autorităților canadiene privind respectarea vieții private.

Aplicația folosește tehnologia Bluetooth pentru a detecta dispozitivele mobile din apropiere și a partaja coduri cu acestea în mod anonim.

Aplicația trimite o notificare utilizatorului său dacă intră în contact cu o persoană infectată, invitându-l să facă un test de depistare pentru COVID-19. Așadar, cu cât numărul celor care o descarcă este mai mare, cu atât controlarea propagării virusului este mai bună.

Amânarea lansării a fost determinată de faptul că aplicația nu este încă gata. Noua dată de lansare nu a fost încă precizată.

CITIȚI ȘI:

Interdicția de intrare în Canada a fost prelungită până la 31 iulie