Pentru a doua oară în acest an, pictorița de origine română Maggie Romanovici expune solo, la Biblioteca Municipală din Kirkland.

Intitulată Les couleurs rendent libre/ Colors Make Free, expoziția va avea loc între 2 și 28 decembrie 2021. Dacă prima expoziție solo a artistei Maggie Romanovici (în luna octombrie, la Studio 77 din Pointe-Claire) a fost una mai restrânsă, cuprinzând 11 tablouri cu o temă muzicală, cea de-a doua reunește rodul muncii și inspirației sale pe ultimii doi ani.

Vor fi astfel expune în jur de 40 de tablouri abstracte, de mărime mare și mijlocie, realizate în acrilic și ulei pe pânză, lucrate în general cu spatula și bogate în texturi variate.

Maggie Romanovici – „Quartet 4”, ulei pe pânză, 18”x24”.

Așa cum titlul său o sugerează, această expoziție se vrea un elogiu dedicat culorilor. „Pentru mine, culoarea reprezintă puterea magică de a traduce gânduri, sentimente, atitudini și trăiri. În tablourile prezentate folosesc acest « alfabet » al culorilor ca să vorbesc despre interiorul inimii și minții, să amorsez un dialog cu privitorul, să-i captez atenția și interesul, să declanșez o emoție. Pe pânzele mele culorile se mișcă, au o dinamică, au o direcție menită să plimbe ochiul, iar texturile au ambițioasa sarcină de a transforma ochiul într-un organ tactil”, spune Maggie Romanovici.

Artista consideră ultimii doi ani ca fiind majori pentru definirea stilului pe care îl practică și în care se simte confortabilă: un stil abstract dinamic, consistent în gama de culori, în trăsătura de pensulă și spatulă și în elementele de compoziție. Ea speră ca noua sa expoziție să dovedească acest lucru.

Maggie Romanovici pictează încă din copilărie. În România a studiat la Școala Populară de Artă din Craiova și a luat și cursuri private. La Montreal s-a înscris la cursurile de pictură oferite de Biblioteca Municipală din Kirkland pe care le-a urmat timp de trei ani. În ultimii ani, artista s-a dedicat picturii la timp plin, expozițiile recente demonstrând procesul evolutiv al lucrărilor sale, prin calitatea compozițiilor și a coloristicii. În prezent, ea este reprezentată de Galeria Lenoir din Montreal.

Artista alături de câteva din lucrările sale expuse anul trecut la Galeria 1855 din Saint-Hyacinthe.

Datorită circumstanțelor actuale, expoziția nu va avea un vernisaj. Ea se va putea vizita conform orarului bibliotecii: de luni până vineri între orele 10:00 și 21:00, iar sâmbăta și duminica între orele 10:00 și 17:00. Adresa bibliotecii este: 17100 Boul. Hymus, Kirkland, H9J 2W2. Cei care doresc să vadă expoziția și să aibă o întâlnire personală cu artista, îi pot scrie la maggieromanovici@gmail.com.

CITIȚI ȘI:

Tatiana Șragăr și Maggie Romanovici, într-o expoziție colectivă la Galeria Lenoir