Guvernul federal a anunțat alocarea a 240 de milioane de dolari pentru finanțarea asistenței medicale online.

„Aceste fonduri vor fi utilizate în special pentru a crea o platformă online ce va oferi o multitudine de servicii în domeniul sănătății mintale”, a spus premierul Trudeau în cadrul conferinței sale de presă de duminică, 3 mai.

O parte din aceste fonduri va merge către portalul Espace mieux-être Canada/ Wellness Together Canada, creat de Ottawa în timpul crizei COVID-19. Acest portal oferă canadienilor un acces gratuit la diverse resurse, instrumente și servicii de asistență profesională în domeniul sănătății, în special a celei mintale și în probleme de toxicomanie.

Aceste 240 de milioane de dolari se adaugă fondurilor deja alocate pentru a spori serviciile de sănătate mintală, în special pentru tineri și vârstnici, ca de exemplu finanțarea de 75 de milioane de dolari anunțată la sfârșitul lunii martie organismului Jeunesse, J’écoute/Kids Help Phone.

CITIȚI ȘI: COVID-19: Ottawa vine în ajutorul celor mai vulnerabili

Trudeau a anunțat și crearea unui nou organism federal însărcinat cu gestionarea achizițiilor necesare pentru a combate pandemia COVID-19.

Un „Consiliu de aprovizionare” va fi responsabil cu găsirea unor „soluții inovatoare”, astfel încât Canada să nu se mai confrunte cu o penurie de măști, substanțe dezinfectante și alte echipamente de protecție.

Situația COVID-19 în Canada: teste efectuate, cazuri confirmate, număr de decese

Până în prezent, peste 862,000 de teste au fost administrate în Canada, circa 7% dintre ele având un rezultat pozitiv COVID-19. În medie, aceasta înseamnă 23,000 de teste efectuate zilnic. Potrivit Agenției canadiene de sănătate publică, acest număr ar trebui să se tripleze pentru a conferi autorităților o imagine mai clară asupra întinderii pandemiei.

Aceste teste au permis detectarea a 57,148 cazuri de COVID-19, confirmate și probabile. 3,656 de canadieni și-au pierdut viața datorită acestui virus.

În provincii, cele mai multe cazuri și decese se înregistrează în Quebec: 29,656 și respectiv 2,136.

CITIȚI ȘI:

Ottawa: Un Fond de urgență pentru cei mai vulnerabili dintre canadieni
Un sprijin federal de 100 de milioane de dolari pentru băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada