Guvernul federal a anunțat alocarea a 240 de milioane de dolari pentru finanțarea asistenței medicale online.

„Aceste fonduri vor fi utilizate în special pentru a crea o platformă online ce va oferi o multitudine de servicii în domeniul sănătății mintale”, a spus premierul Trudeau în cadrul conferinței sale de presă de duminică, 3 mai.

O parte din aceste fonduri va merge către portalul Espace mieux-être Canada/ Wellness Together Canada, creat de Ottawa în timpul crizei COVID-19. Acest portal oferă canadienilor un acces gratuit la diverse resurse, instrumente și servicii de asistență profesională în domeniul sănătății, în special a celei mintale și în probleme de toxicomanie.

Aceste 240 de milioane de dolari se adaugă fondurilor deja alocate pentru a spori serviciile de sănătate mintală, în special pentru tineri și vârstnici, ca de exemplu finanțarea de 75 de milioane de dolari anunțată la sfârșitul lunii martie organismului Jeunesse, J’écoute/Kids Help Phone.

CITIȚI ȘI: COVID-19: Ottawa vine în ajutorul celor mai vulnerabili

Trudeau a anunțat și crearea unui nou organism federal însărcinat cu gestionarea achizițiilor necesare pentru a combate pandemia COVID-19.

Un „Consiliu de aprovizionare” va fi responsabil cu găsirea unor „soluții inovatoare”, astfel încât Canada să nu se mai confrunte cu o penurie de măști, substanțe dezinfectante și alte echipamente de protecție.

Situația COVID-19 în Canada: teste efectuate, cazuri confirmate, număr de decese

Până în prezent, peste 862,000 de teste au fost administrate în Canada, circa 7% dintre ele având un rezultat pozitiv COVID-19. În medie, aceasta înseamnă 23,000 de teste efectuate zilnic. Potrivit Agenției canadiene de sănătate publică, acest număr ar trebui să se tripleze pentru a conferi autorităților o imagine mai clară asupra întinderii pandemiei.

Aceste teste au permis detectarea a 57,148 cazuri de COVID-19, confirmate și probabile. 3,656 de canadieni și-au pierdut viața datorită acestui virus.

În provincii, cele mai multe cazuri și decese se înregistrează în Quebec: 29,656 și respectiv 2,136.

CITIȚI ȘI:

Ottawa: Un Fond de urgență pentru cei mai vulnerabili dintre canadieni
Un sprijin federal de 100 de milioane de dolari pentru băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introdu numele

3 + seven =