Guvernul federal va oferi 300$ neimpozabili tuturor celor care sunt eligibili pentru pensia canadiană de bătrânețe, Pension de la Sécurité de vieillesse/Old Age Security, și o sumă suplimentară de 200 de dolari pentru persoanele care se califică pentru suplimentul de venit garantat (Supplément de revenu garanti/Guaranteed Income Supplement).

6,7 milioane de canadieni vor beneficia de acest ajutor financiar, dintre care 2,2 vor primi suma maximă de 500$. Banii vor ajunge la destinatari în săptămânile următoare, iar plata va fi făcută automat, fără necesitatea completării unei cereri. Această măsură se adaugă investiției de 20 de milioane în programul Nouveaux Horizons pour les aînés, suma totală a programului de ajutor pentru acest segment de populație ridicându-se la 2,5 miliarde de dolari.

FADOQ, cea mai mare organizație canadiană care se adresează persoanelor în vârstă, reclama respectarea de către liberali a promisiunii electorale de a crește cuantumul prestațiilor pensiei canadiene cu 10% și a suplimentului de venit garantat cu 50$ pe lună, de persoană.

Ottawa a optat pentru acest tip de ajutor, sub forma unei singure plăți în loc de majorări lunare cu sume mai mici, considerând că este mai adecvat în „contextul de urgență” legat de pandemia COVID-19, așa cum a precizat președintele Consiliului Trezoreriei, Jean-Yves Duclos.

CITIȚI ȘI:

Ottawa: Un Fond de urgență pentru cei mai vulnerabili dintre canadieni
Un sprijin federal de 100 de milioane de dolari pentru băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada
COVID-19: Ottawa vine în ajutorul celor mai vulnerabili