În această primăvară, o nouă invitație din partea asociației La Muse Héritage Musical de a căuta refugiu în muzică, de a ne uni speranțele în umanitate, pace și armonie. Corul și orchestra La Muse, alături de mai mulți soliști vocali binecunoscuți, se vor reuni pe scenă într-un un concert de anvergură, menit să marcheze reîntoarcerea Montrealului și a comunității noastre la viața culturală.

Primul concert din acest an al asociației La Muse Héritage Musical, intitulat Printemps baroque, va avea loc duminică, 3 aprilie, la Biserica St-Denis din Montreal.

În program piese ale celor mai de seamă reprezentanți ai barocului muzical: Bach și Vivaldi. Veți recunoaște extrase din Concertul Brandenburg nr. 5, extrase din Anotimpurile, Gloria și multe altele.  Concertul va debuta cu Primăvara lui Vivaldi, „pentru speranță”, urmată de Iarna, „pentru realism quebechez”, așa cum ne-a spus Ioana German, motorul din spatele acestui eveniment, fondatoarea asociației La Muse Héritage Musical și cea pe care o veți vedea pe 3 aprilie dirijând corul și orchestra La Muse.

Alături de ea vor urca pe scenă Marina Negruță și Marie-Claire Fafard-Blais – soprane, Jaime Sandoval – tenor, Olga Semionova și Olga Murysina – vioară, Loredana Zanca – violoncel, Kaïla Stephanos – flaut și Răzvan Bezna – chitară.

Un concert ce promite o experiență culturală de neuitat, cu muzica grandioasă, dramatică și energică a celor doi compozitori și interpretarea măiastră a soliștilor.

Printemps baroque
3 aprilie 2022, ora 17:00
Biserica St-Denis, 454 ave. Laurier Est, Montreal (metrou Laurier)
Bilete: 25$ în pre-vânzare, disponibile pe Eventbrite.com; 35$ la ușă în ziua concertului
Rezervări: 450-541-1978

CITIȚI ȘI:

Corul La Muse din Montreal, zece ani de existență
Ioana German: Promovarea muzicii clasice românești pe tărâm canadian
Rêves d’automne cu chitaristul clasic Răzvan Beznă