Americanii ar prefera ca Justin Trudeau să conducă Statele Unite mai degrabă decât Donald Trump, potrivit unui nou sondaj de opinie difuzat de CTV News.

Sondajul a fost condus de Association for Canadian Studies și firma Leger și a relevat că 42% dintre americanii chestionați îl preferă Trudeau față de Trump (38%). Alți 20% nu au știut sau au preferat să nu răspundă.

Preferința pentru Trudeau s-a manifestat în toate zonele Statelor Unite, tendința fiind mai pronunțată în statele de pe coasta vestică (45% vs. 37%), iar cursa cea mai strânsă în cele din sud (38% în favoarea lui Trudeau vs. 37% pentru Trump).

Sondajul a arătat că 42% dintre americani au încredere că Trudeau le spune adevărul canadienilor, în vreme ce doar 33% au încredere că Trump face același lucru în cazul cetățenilor SUA. Un procentaj semnificativ de 25% dintre respondenți au declarat că nu știu sau că preferă să nu-și exprime opinia.

Sondajul a fost condus online pe un eșantion de 1,002 americani adulți, între 29 și 31 mai. Nu a fost specificată o marjă de eroare, însă un eșantion probabilistic comparabil ar avea o marjă de eroare de plus sau minus 3,1%, de 19 ori din 20.

CITIȚI ȘI:

Politică federală: Liberalii au un avans de șase procente în fața conservatorilor în intențiile de vot