Creșterea liberalilor în intențiile de vot este corelată cu aprecierea de care se bucură guvernul pentru modul în care a gestionat criza COVID-19.

Pe măsură ce canadienii încep să-și reia majoritatea activităților cotidiene întrerupte de pandemie, un nou sondaj Angus Reid arată că două treimi dintre aceștia (67%) sunt de părere că guvernul federal a făcut o treabă bună în ceea ce privește răspunsul la criza provocată de pandemia de coronavirus, iar mai bine de jumătate (57%) au o opinie favorabilă în ceea ce privește munca depusă de premierul Trudeau.

Opinia că guvernul federal a gestionat bine această criză întrunește o majoritate în toate regiunile țării. În acest context, Partidul liberal canadian are un avans de șase procente la nivel național în intențiile de vot – 37% dintre canadieni afirmă că ar vota cu candidatul liberal din circumscripția lor dacă acum ar avea loc noi alegeri, față de 31% pentru cel conservator.

În același timp, jumătate din populație (49%) consideră că țara se află pe drumul cel bun, în vreme ce o treime (34%) nu împărtășește această opinie, iar 17% nu sunt siguri.

Rata de aprobare a primului ministru Trudeau este cea mai ridicată în Quebec (60%) și în provinciile atlantice (60%) și cea mai scăzută în Alberta (35%) și Saskatchewan (31%).

Partidul liberal este acum alegerea a 26% dintre cei care la scrutinul din octombrie trecut au votat cu verzii și a 19% dintre cei care au preferat NPD-ul.

La precedentele alegeri federale, PLC a obținut 33,12% din sufragii, iar PCC 34,34%.

CITIȚI ȘI:

Sondaj | Sprijin masiv în rândul populației pentru interzicerea armelor de asalt de tip militar
Sondaj | Care este opinia canadienilor vizavi de China?
Sondaj | Două treimi dintre canadieni susțin preluarea de către guvern a centrelor de îngrijiri de lungă durată