Cu sprijinul guvernului României, Școala Junimea Română din Montreal organizează pe timpul verii 2018 tabere gratuite în România (în serii de câte șapte zile), în perioada 9 iulie – 13 august. Gratuitățile sunt asigurate grație colaborării între Ministerul Românilor de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului. Opțiunile sunt:

1. La mare, la Sulina, între Delta Dunării și Marea Neagră (plajă, incursiuni în Deltă, interacțiune cu alți conaționali din diasporă). Pentru a ajunge în această tabără, se trece Dunărea cu catamaranul la Tulcea.

2. La munte, la Oglinzi, în județul Neamț (în spatele Cetății Neamțului, lângă o pădure seculară plină de istorie; drumeții și activități diverse, interacțiune cu alți conaționali din diasporă).

Transportul cu avionul spre România și deplasarea la București trebuie asigurate de părinți. Plecarea spre tabără se face cu autocarul, din București (de obicei de lângă Televiziunea Română). Autocarul, cazarea și toate condițiile optime (mâncare, grup sanitar în cameră, apă caldă permanent, etc). sunt asigurate în mod gratuit pentru copii și profesorii însoțitori.

Datorită faptului că locurile sunt limitate, înscrierile trebuie făcute cât mai repede posibil. Ele se pot face pe adresa secretariatului școlii: contact@junimearomana.com.

Condiția de bază este să fiți elev, profesor sau colaborator în cadrul școlii Junimea, în prezent sau în viitorul apropiat. Emailul trebuie să conțină: nume și prenume; vârsta și clasa/ocupația; perioada solicitată (trebuie să se încadreze în perioadele menționate mai sus; plecările se fac în fiecare luni iar grupul se întoarce în fiecare duminică); preferința – mare sau munte; scurtă prezentare (implicarea la Junimea, hobby-uri, ce vă motivează să participați la aceste tabere dedicate diasporei românești).

Info suplimentare: 514-884-6530 | www.junimearomana.com.