Pentru a sublinia 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului și pentru a încununa finalul de an școlar, Școala Junimea română din Montreal lansează concursul de pictură și compuneri „Tinere talente”, eveniment ce evocă vremea copilăriei, punând în lumină fantezia, puritatea și sinceritatea în creație.

Cuvintele care au inspirat acest concurs aparțin lui Pablo Picasso: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămâi artist după ce crești.”

Scopul său este promovarea și susținerea tinerilor artiști și scriitori cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, participanții fiind împărțiți în două grupe: 4-10 ani și 11-18 ani.

Lucrările trebuie trimise la adresa: contact@junimearomana.com până cel târziu la data de 30 mai, însoțite de o scurtă prezentare a picturii sau compunerii și a tinerei speranțe care candidează.

O comisie va selecționa lucrările câștigătoare iar acestea vor fi anunțate și puse în valoare pe site-ul școlii. Puteți viziona fotografii de la edițiile anterioare ale concursului la: junimearomana.com.

În această perioadă, Școala Junimea Română din Montreal oferă cursuri online, atât de limba română cât și de arte plastice, karate sau șah.

CITIȚI ȘI:

Otilia Tunaru, fondatoarea Școlii Junimea Română din Montreal, decorată de Președintele Iohannis