De la începutul acestui an, Consulatul României la Montreal are un nou consul general, în persoana doamnei Tullia Balla.

„Sunt onorată să îmi asum această funcție, în beneficiul comunității românești din provinciile de competență: Quebec, Noul Brunswick, Noua Scoție, Newfoundland și Labrador, precum și Insula Prințului Edward. Alături de o echipă dedicată, vom continua să vă oferim servicii consulare de calitate care să corespundă așteptărilor dumneavoastră”, a declarat dna Balla într-o postare pe Facebook a consulatului.

Tullia Balla a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 2003 și a lucrat la Reprezentanța României la Uniunea Europeană (2008-2010), la Ambasada României din Ungaria pe post de consilier economic (2013-2020) și la Ambasada României din Serbia, la Biroul economic, ca ministru consilier (2020-2023).

Ea a deținut, de asemenea, și funcția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), între septembrie 2011 și mai 2012, după cea de consilier al ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Până la venirea dnei Tullia Balla la post, conducerea Consulatului României la Montreal a fost asigurată de dna Cristina Marinescu, ca gerant interimar.