Solidari cu lupta și suferința ucrainenilor, proprietarii magazinului Zytynsky Deli din Montreal au strâns 15,000$ pentru Ucraina. Aceștia au decis ca fondurile astfel colectate să servească la achiziționarea unor echipamente de siguranță pentru trupele ucrainene. Echipamentele au fost cumpărate de la 416 Tactical Supply din Toronto și au ajuns la destinație prin intermediul doamnei Ivanka Siolkowsky, antreprenoare canadiană și benevolă în Ucraina, care s-a ocupat de distribuirea lor.

Pentru cei care nu știu, Zytynsky Deli este un business de familie, fondat în 1922 de către un mezelar ucrainean. Iar Angel Zytynsky, descendentă a primului proprietar și actuala patroană a magazinului, este o bună prietenă a comunității noastre. Vă va întâmpina de fiecare dată cu cele mai calde și frumoase vorbe românești, pe care le știe grație soțului ei de origine română.

Tablou reprezentând magazinul Zytynsky Deli, situat la intersecția străzii Beaubien cu 12e Avenue din Montreal. FOTO: Facebook / Zytynsky’s Deli.

Zytynsky Deli este situat în cartierul Rosemont, la 3350 Beaubien Est, Montreal.

Slava Ukraini!