„Sunt 25 de ani de când am emigrat din România în Quebec. Sunt căsătorită, am un băiat și doi nepoți. Sunt de profesie inginer electronic și am mai multe masterate în: andragogie, intervenție în formare profesională și gestiunea instituțiilor școlare. Am lucrat ca inginer 12 ani și ca profesor în informatică timp de 19 ani. De asemenea, timp de 7 ani am îndeplinit funcția de director adjunct al unui Centru de formare profesională.
Sunt pasionată de filozofie, istorie și politică. Filozofia reprezintă iubirea față de înțelepciune, istoria este singura care ne ajută să vedem în perspectivă greșelile și, eventual, să nu le mai repetăm, iar politica este cea care ne permite să punem în slujba oamenilor tot ceea ce am învățat.” – Magda Popeanu

Accent Montreal: Aveți deja experiența unui mandat de consilier municipal în districtul Côte-des-Neiges din partea Projet Montréal. Care considerați că este cea mai importantă realizare a dvs. din timpul acestui mandat?
Magda Popeanu: De patru ani sunt consilier municipal al orașului Montreal, reprezentând districtul Côte-des-Neiges. Am fost din totdeauna o femeie activă. Din 2005 m-am implicat în susținerea politică a Projet Montréal, fiind candidată de patru ori pentru acest partid politic progresist, președinta lui între 2006 și 2010, iar din 2013 m-am consacrat complet mandatului de ales și ameliorării cartierului și orașului meu. Sunt un om de acțiune, deci, răspund prompt și dau soluții la problemele locuitorilor din Côte-des-Neiges. Mă bucur de mai multe realizări în decursul acestui mandat de patru ani, dintre care pot enumera: măsuri de securizare în jurul școlilor Félix-Leclerc, Notre-Dame-des-Neiges și colegiul internațional Marie-de-France, reamenajarea parcurilor Jean-Brillant și Marie-Gérin-Lajoie, refacerea și amenajarea străzii Côte-des-Neiges, crearea piațetei de lângă Oratoriul St-Joseph, la intersecția străzilor Côte-des-Neiges și Queen-Mary, și aprobarea unui fond de 250.000$ pentru repararea locuințelor și locurilor insalubre.

AM: Care rămâne cea mai importantă problemă a districtului în care candidați și cum vedeți soluționarea ei?
MP: Arondismentul Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce se lovește de cea mai gravă problemă, și anume, subfinanțarea cronică și istorică. Aceasta duce la o calitate scăzută a serviciilor (deszăpezire, curățenie, insalubritatea locuințelor, utilizarea instalațiilor sportive, numărul redus de ore de acces la bibliotecile publice, etc.). Am să continui să propun și să obțin ajutor financiar pentru a avea servicii de calitate și să lupt împotriva sărăciei din Côte-desNeiges.

AM: Ce doriți să le transmiteți alegătorilor români?
MP: Am sprijinit întotdeauna românii și organizațiile din comunitatea românească. Voi continua să o fac. Vă doresc sănătate, voie bună și… vă aștept la vot!