Din 7 septembrie 2021, autoritățile canadiene permit cetățenilor străini vaccinați complet să intre în Canada în scopuri neesențiale de călătorie (turism, vizite private).

Iată care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca cetățenii străini să poată intra în Canada:

1. Să fie vaccinați complet cu unul sau cu o combinație de vaccinuri acceptată de autoritățile canadiene, cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei. Health Canada a aprobat următoarele vaccinuri: Moderna Spikevax, Pfizer-BioNTech Comirnaty, AstraZeneca Vaxzevria și Janssen (Johnson & Johnson). Dovada efectuării vaccinului sau a unei combinații de vaccinuri trebuie să fie tradusă în engleză sau franceză.

2. Să obțină un rezultat negativ la testul molecular COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data zborul programat sau un rezultat anterior pozitiv al testului (între 14 și 180 de zile înainte de călătoria în Canada). Testele antigen, numite adesea „teste rapide”, nu sunt acceptate. De menționat că toți călătorii – inclusiv cetățenii canadieni și rezidenții permanenți – indiferent de statutul vaccinării, sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al testului molecular efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de ultimul zbor direct către Canada.

3. Să nu prezinte semne ale infecției.

4. Să fie înregistrați prin intermediul aplicației ArriveCAN. Călătorii vaccinați au obligația să trimită informațiile privind călătoria planificată, rezultatele testului PCR și dovada digitală a vaccinării în limba engleză sau franceză, folosind această aplicație (sau pagina web), în termen de 72 de ore înainte de sosirea în Canada. Pe lângă dovada înregistrării pe aplicația ArriveCAN, călătorii trebuie să păstreze o copie (pe hârtie sau electronică) a rezultatelor testului molecular COVID-19, dovada vaccinării și originalele oricărei traduceri certificate disponibile pentru verificare la frontieră și timp de 14 zile după intrarea lor în Canada.

5. Să dispună de dreptul de intrare în Canada, în temeiul Legii privind imigrația și protecția refugiaților.

6. Să se supună unui test de depistare la sosirea în Canada, dacă este solicitat de ofițerul de control de la frontieră.

Călătoriile cu copii nevaccinați

Începând cu 9 august, copiii nevaccinați sub 12 ani sunt scutiți de carantină la sosirea în Canada atunci când călătoresc cu părinți sau însoțitori care sunt vaccinați. Ei trebuie însă să respecte regulile de sănătate publică în vigoare.

Copiilor nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani li se permite să intre în Canada cu părinții sau însoțitori vaccinați, dar sunt obligați să respecte regimul de carantină de 14 zile.

Cu excepția celor cu vârste mai mici de 5 ani, toți copiii nevaccinați trebuie să facă un test în prima zi și în ziua a opta.

Mai multe detalii privind călătoriile în Canada pot fi consultate aici.

Reamintim că guvernul Canadei recomandă canadienilor să evite călătoriile neesențiale în afara țării.

CITIȚI ȘI:

Canada relaxează restricțiile de călătorie pentru cetățenii americani și călătorii internaționali