Considerând ameliorarea situației epidemiologice, de mâine, 3 mai, restricțiile de circulație vor începe cu o oră și jumătate mai târziu la Montreal și Laval.

Din data de 11 aprilie, aceste două regiuni metropolitane, foarte dens populate, s-au aflat sub o interdicție de circulație între orele 20:00 și 5:00.

Pe lângă această relaxare privind circulația, reamintim și faptul că tot din data de 3 mai, persoanele în vârstă de 45 de ani și plus vor putea să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit calendarului prezentat de guvern, până pe 14 mai toți adulții din Quebec care doresc să se vaccineze vor putea să obțină o programare.

Până în prezent (2 mai 2021), 36,8% din populația provinciei a fost vaccinată cu cel puțin o doză. Pentru ca majoritatea măsurilor restrictive să fie eliminate, această proporție trebuie să ajungă la 75%, așa cum premierul Legault a precizat.

Quebecul dispune de suficiente doze și, considerând doar stocul de vaccinuri Pfizer, ministrul Sănătății, Christian Dubé, a menționat că 75% din populația adultă a provinciei va putea fi vaccinată până pe 24 iunie 2021, Ziua națională a Quebecului.

CITIȚI ȘI:

Activități exterioare: Guvernul revine asupra măsurii privind obligativitatea purtării unei măști
Măsurile în vigoare la sosirea în Canada