Luna octombrie aduce la Montreal lucrările a doi artiști plastici români, Anca Nistoroiu și Petru Ilie Birău. Ele vor fi expuse, în zile diferite, la Casa Română de pe lângă Biserica Buna Vestire (8070 boul. Christophe-Colomb, Montreal, H2R 2S9).

ANCA NISTOROIU: PICTURI CE ADUC IUBIRE ȘI ARMONIE ÎN VIAȚĂ

Anca Nistoroiu

Duminică, 7 octombrie, ora 13.00, Casa Română din Montreal găzduiește vernisajul expoziției „Picturi ce aduc iubire și armonie în viață”. Lucrările aparțin Ancăi Nistoroiu, artistă plastică ce trăiește în România și a cărei activitate expozițională include mai multe expoziții personale în România (București, Timișoara, Craiova, Bacău), dar și în Austria (Klagenfurt) și Spania (Zaragoza).
Pe 7 octombrie publicul va putea admira 22 de lucrări realizate în cuțit folosind culori acrilice. Ineditul acestor picturi provine însă din faptul că, așa cum mărturisește artista, ele au o încărcătură energetică specifică fiecărui tip de emoție în parte. Prin culoare, simboluri și amprentă energetică Anca Nistoroiu urmărește să ajute privitorul pentru ca acesta să creeze mai mult spațiu pentru iubire și armonie în viața sa.

PETRU ILIE BIRĂU: OAMENI ȘI LOCURI DIN ROMÂNIA
Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Asociația Culturală Română, Cenaclul ,,Mihai Eminescu” din Montreal și Asociația Culturală ,,Codex Aureus” București prezintă expoziția ,,Oameni și locuri din România” a pictorului hunedorean Petru Ilie Birău. Vernisajul va avea loc la Casa Română din Montreal, duminică, 21 octombrie 2018, ora 13.00. Curator: Rodica Vinca, pictor, invitat special. Prezentare: Leonard I. Voicu, scriitor.
Fost miner cu o pasiune pentru pictură, Petru Ilie Birău este astăzi doctor în arte vizuale (Universitatea de Vest, Timișoara). Prin intermediul mai multor expoziții personale, lucrările sale s-au făcut remarcate atât în România, cât și peste hotare, în special în Franța, la Paris. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Târgu-Jiu, Petru Ilie Birău este și un neobosit promotor al tradițiilor populare românești.

Articol realizat cu colaborarea Corinei Luca, președinta Asociației Culturale Române și secretara de redacție a revistei Candela de Montreal.

CITIȚI ȘI:

Vernisajul expoziției „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” – Galerie foto