Începând cu 30 noiembrie, canadienii complet vaccinați împotriva Covid-19 nu vor mai avea nevoie de un test PCR pentru a se întoarce în Canada, dacă voiajul în străinătate este mai scurt de 72 de ore.

Măsura se aplică atât călătoriilor terestre, cât și celor cu avionul.

Testele PCR vor continua să fie necesare pentru cetățenii străini vaccinați adecvat care intră în Canada, precum și pentru canadienii care se întorc din călătorii mai lungi de 72 de ore. Testele rapide (antigen) rămân în continuare neacceptate.

Guvernul federal menține măsurile ce se aplică copiilor sub 12 ani nevaccinați care se întorc în Canada după o scurtă călătorie cu familia. Aceștia vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, ceea ce înseamnă că nu pot merge la școală sau la grădiniță.

Tot de la 30 noiembrie, guvernul federal va lărgi lista vaccinurilor acceptate pentru a intra în Canada. Astfel, pe lângă cele aprobate de Santé Canada, persoanele vaccinate cu Sinopharm, Sinovac și COVAXIN vor fi considerate vaccinate adecvat de către autoritățile canadiene. În acest fel, Canada aliniază lista sa de vaccinuri acceptate cu cea utilizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

CITIȚI ȘI:

Santé Canada dă undă verde vaccinului Pfizer-BioNTech pentru grupa de vârstă 5-11 ani