În plus, guvernul Legault va acorda șase milioane de dolari companiilor de transport din Comunitatea Metropolitană Montreal.

În urma solicitării primăriței Valérie Plante, guvernul provincial va oferi un milion de măști orașului Montreal.

Reamintind importanța purtării unei măști în timpul deplasărilor cu transportul în comun, premierul Legault a anunțat, de asemenea, că șase milioane de dolari vor fi acordate companiilor de transport din Comunitatea Metropolitană Montreal.

Scopul, potrivit primului ministru, este de a distribui cât mai multe măști, în special pentru cei care nu au mijloacele să-și procure sau capacitatea să-și confecționeze una. Va dura însă câteva zile până când măștile vor fi disponibile la intrările de metrou sau autobuze.

François Legault a reînnoit apelul ca toți locuitorii din regiunea Montreal, și în special cei din zonele „fierbinți”, să poarte o mască atunci când își părăsesc locuința.

El a indicat, de asemenea, că toți angajații din centrele de îngrijiri de lungă durată (CHSLD) publice și private sunt acum testați sistematic pentru COVID-19, chiar dacă nu prezintă simptome.

CITIȚI ȘI:

Purtarea măștilor, foarte recomandată în Quebec
Sprijin puternic în Quebec pentru ca masca să fie obligatorie în public. De ce guvernul nu adoptă o asemenea măsură?
Quebec: Situația din rezidențele pentru persoane în vârstă – Număr de cazuri și de decese