Duminică, 23 octombrie, de la ora 15.00, la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges, sala 401-5, va avea loc o întâlnire cu doi participanți la Jocurile Olimpice de la Rio. Este vorba de jurnalistul Nicolae Buceațchi, acreditat la această Olimpiadă din partea Republicii Moldova, și Iulian Ciobanu, membru al echipei canadiene de boccia la Jocurile Paralimpice.

Veți afla detalii interesante despre organizarea Jocurilor din acest an, veți putea urmări un film documentar despre istoricul mișcării olimpice, veți putea pune întrebări și participa la discuții.

Locurile sunt limitate. Confirmarea prezenței se poate face pe pagina Facebook Olimpiada – 2016 cu Iulian Ciobanu și Nicolae Buceațchi la Montreal.

Nicolae Buceațchi este jurnalist sportiv la Chișinău de aproape 40 de ani, timp în care a fost prezent la 12 Olimpiade de vară și de iarnă. La această ediție el a fost acreditat în calitate de fotoreporter al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, realizând totodată interviuri și reportaje pentru posturile TV și radio din Republica Moldova.

Iulian Ciobanu, voluntar și participant la multe din activitățile ACR-CMQ începând cu anul 2009, este membru al echipei naționale canadiene de boccia (joc paralimpic încă din 1984) și membru al Canadian Cerebral Palsy Sports Association. Iulian practică acest sport din vara anului 2014. În 2015, la Boccia Americas Team and Pairs Championships el a obținut medalia de aur la competiția pe echipe, categoria BC4.