Din mai până în august, studenții canadieni pot beneficia de un ajutor financiar lunar de 1,250$ via Prestația canadiană de urgență pentru studenți.

Premierul Trudeau a anunțat că 9 miliarde de dolari vor fi alocate studenților prin intermediul mai multor programe de ajutor financiar, cum ar fi Prestația canadiană de urgență pentru studenți. Astfel, din mai până în august, aceștia vor primi 1.250$ pe lună. Suma este majorată la 1,750$ pentru studenții cu handicap sau care au grijă de o altă persoană.

Prestația este menită să vină în ajutorul studenților care nu se califică la Prestația canadiană de urgență. Ea este disponibilă pentru cei care se află acum la studii, care vor merge la școală în septembrie și pentru absolvenții după decembrie 2019. Studenții care sunt angajați, dar care câștigă 1.000$ sau mai puțin pe lună pot, de asemenea, beneficia de acest ajutor.

Plățile vor fi retroactive de la 1 mai 2020 și vor fi făcute prin intermediul Canada Revenue Agency.

Subvenții pentru voluntariat și cercetare

Studenții care decid să facă voluntariat pe timpul verii, contribuind la efortul colectiv de combatere a pandemiei de COVID-19, vor putea primi de la 1.000$ la 5.000$, în funcție de numărul orelor lucrate.

În plus, Justin Trudeau a anunțat că guvernul va crea 76,000 de locuri de muncă suplimentare pentru tinerii din sectoarele „care au nevoie de o mână de ajutor” sau care contribuie direct la lupta împotriva pandemiei COVID-19. Aceste locuri de muncă se adaugă celor create via programul Canada Summer Jobs.

Federalul promite și o investiție de peste 291 de milioane de dolari pentru a prelungi cu trei sau patru luni subvențiile și bursele destinate studenților care fac cercetare.

De asemenea, Ottawa va aloca peste 75 de milioane de dolari pentru a sprijini studenții Inuit, din Primele Națiuni și Metis.

Reamintim că pe 18 martie 2020 a fost introdus un moratoriu de șase luni pentru plata împrumuturilor studențești din cadrul programului Canada Student Loan. Astfel, până la 30 septembrie 2020, rambursarea acestor împrumuturi și a dobânzilor aferente este suspendată.

CITIȚI ȘI:

Sprijin federal pentru sectorul energetic canadian și pentru protecția mediului înconjurător
Ottawa: Un Fond de urgență pentru cei mai vulnerabili dintre canadieni
Ottawa: Noi măsuri pentru protejarea locurilor de muncă din economia canadiană