Ottawa a creat Fondul de urgență pentru sprijin comunitar (Fonds d’urgence pour l’appui communautaire/ Emergency Community Support Fund) pentru a spori sprijinul acordat canadienilor vulnerabili.

Astfel, 350 de milioane de dolari vor fi puși la dispoziția organismelor de binefacere și a celor fără scop lucrativ care oferă servicii esențiale celor nevoiași și mai puțin echipați pentru a face față consecințelor sanitare, sociale și economice ale pandemiei. Banii vor fi îndreptați către organizații naționale precum Centraide Canada, Crucea Roșie canadiană și Fondations communautaires du Canada. Acestea au capacitatea de a distribui urgent fonduri către organisme locale care deservesc populații vulnerabile precum vârstnicii, persoanele cu handicap, membrii comunității LGBTQ2, veteranii de război, nou-veniții, femeile, copiii și tinerii, membrii comunităților autohtone sau de culoare. În rândul acestor categorii, riscurile de stres, dificultăți și abuzuri cresc atunci când accesul la sprijinul social și comunitar de care beneficiau înainte este redus.

Printre serviciile oferite se numără livrarea de alimente și medicamente la domiciliu sau transportul și acompanierea vârstnicilor și a persoanelor cu handicap la vizite medicale și pentru alte deplasări necesare.

Această nouă investiție se adaugă celor 100 de milioane de dolari anunțate la începutul lunii aprilie și destinate îmbunătățirii accesului la alimente al canadienilor care resimt impactul crizei provocate de pandemia COVID-19. Suma merge către băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada, prin intermediul Local Food Infrastructure Fund al guvernului federal, program lansat în vara anului trecut.

Alte 16,5 milioane de dolari au fost îndreptate către organisme care oferă ajutor copiilor și adolescenților (Jeunesse, J’écoute/Kids Help Phone) și vârstnicilor (Centraide Canada). De asemenea, peste 200 de milioane de dolari au fost alocate centrelor pentru persoanele fără adăpost (157,5 milioane de dolari) și centrelor destinate femeilor victime ale violenței conjugale și agresiunilor sexuale (50 de milioane de dolari).

De menționat că organismele caritabile și cele fără scop lucrativ pot beneficia de subvenția salarială anunțată de guvern în data de 27 martie 2020.

CITIȚI ȘI:

Un sprijin federal de 100 de milioane de dolari pentru băncile de alimente și organizațiile alimentare locale din Canada
COVID-19: Ottawa vine în ajutorul celor mai vulnerabili