Premierul Trudeau a anunțat un ajutor de peste 1,7 miliarde de dolari pentru sectorul cultural, pentru angajatorii din mediul rural și companiile nou înființate.

Pentru a proteja cât mai multe locuri de muncă din economia canadiană, federalul va acorda 675 de milioane de dolari întreprinderilor mici și mijlocii care nu au acces la programele actuale menite să combată efectele economice ale pandemiei. Finanțarea va fi acordată prin intermediul agențiilor de dezvoltare regională. Alte 287 milioane de dolari sunt destinate întreprinderilor și comunităților rurale care au nevoie de capital dar nu au acces la instituții financiare tradiționale precum bănci și uniuni de credit. Banii vor fi disponibili prin Rețeaua de dezvoltare a colectivităților.

Alte 500 de milioane de dolari vor veni în sprijinul canadienilor care lucrează în domeniile artei, culturii și sportului. Această finanțare își propune să ajute organizațiile care au înregistrat pierderi de venituri din cauza evenimentelor anulate și care, pentru faptul că au venituri și costuri sezoniere, nu pot accesa alte fonduri de sprijin, precum programul de subvenționare în proporție de 75% a salariilor.

De asemenea, 270 de milioane de dolari vor merge către un program care să ajute antreprenorii, inovatorii și companiile nou înființate. 250 de milioane de dolari fi distribuiți de către National Research Council of Canada’s Industrial Research Assistance Program, iar 20 de milioane de dolari vor merge la Futurpreneur Canada, o organizație non-profit care finanțează și îndrumă tinerii antreprenori cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani.

În total, aceste măsuri suplimentare de injectare de fonduri în economia canadiană se ridică la peste 1,7 miliarde de dolari.

CITIȚI ȘI:

Sprijin federal pentru sectorul energetic canadian și pentru protecția mediului înconjurător
Ottawa: Un Fond de urgență pentru cei mai vulnerabili dintre canadieni