Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere de 4% în primul trimestru din 2018 comparativ cu perioada similară din 2017 și o stagnare față de ultimul trimestru din 2017.

În același timp, ING Bank a revizuit de la 4,7% la 3,5% prognoza de creștere economică a României în 2018, după datele aferente primului trimestru, potrivit Profit.ro. ING se așteaptă ca BNR să nu mai majoreze dobânda cheie în acest an și vede dificultăți mult mai ridicate pentru Guvern să atingă ținta de deficit, în contextul unei evoluții mai slabe a economiei.

BCR a revizuit, de asemenea, prognoza de creștere, evaluând-o la 4,1% pentru acest an. Economiștii BCR au fost mai re-zervați în prognozele anterioare și anticipau o stagnare a PIB față de ultimul trimestru din 2017 și o creștere anuală de 4,7%. Atât BCR, cât și ING se așteaptă ca economia să arate un avans mai mare în al doilea trimestru. BCR menționează că actuala încetinire este temporară.

Zona euro a crescut cu 0,4% în primul trimestru față de trimestrul 4 din 2017, de la 0,7% în cele trei trimestre anterioare.