Sâmbătă, 17 iunie, între orele 10:30 și 12:00 va avea loc o sesiune de informații susținută de inițiatoarea acestui proiect, pictorița și poeta Eva Halus.

Cu ajutorul unor clipuri video, Eva Halus va prezenta ce este o Ruche d’Art (denumire a unui spațiu de creație liber, inclusiv, cu valențe de artă terapeutică și cu materiale artistice gratuite), va face o scurtă istorie a acestui concept, care s-a conturat acum mai bine de douăzeci de ani la inițiativa unei profesoare de artă terapeutică de la Universitatea Concordia din Montreal, și va vorbi despre motivația socială a existenței unui asemenea loc de incluziune în cartier

Mai multe detalii despre proiectul de deschidere a unei Ruche d’Art/Art Hive puteți afla din articolul publicat în Accent Montreal și intitulat Budget participativ CDN-NDG: două proiecte propuse de Asociația Culturală Română prin intermediul Evei Halus.

Vă invităm să votați pentru acest proiect aici.

Sesiunea de Informații din data de 17 iunie va avea loc la Centrul comunitar 6767 Côte-des-Neiges din Montreal, la sala 694.

Atelier de Suiboku-ga oferit acum câțiva ani de Eva Halus la Centre Culturel Simón Bolívar din Montreal.

Eva Halus, artistă vizuală care trăiește și creează la Montreal, a studiat Designul grafic la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București (1986-1988) și la Universitatea Concordia din Montreal (1990-1993). Pe lângă numeroasele expoziții personale și de grup, Eva Halus a oferit cursuri private pentru copii și adulți de desen și pictură, precum și ateliere de artă japoneză Suiboku-ga (pictură cu cerneală pe hârtie de orez și colaj cu hârtie japoneză) în diferite biblioteci și case de cultură din Montreal. Din 2020 este membră a Art Hives Concordia, grup de terapie non-clinică prin artă, la activitățile căruia participă și ține, ocazional, ateliere pe diverse teme de artă și de literatură.