Guvernul dă înapoi în privința impunerii unei „taxe pentru sănătate” pentru persoanele nevaccinate, pentru a nu diviza populația Quebecului.

Premierul Legault a declarat astăzi în conferință de presă că „taxa pentru sănătate”, anunțată în data de 11 ianuarie, nu se va concretiza. Guvernul urma să prezinte un proiect de lege pentru instaurarea acestei contribuții în sesiunea parlamentară ce va debuta pe 2 februarie, însă Quebecul nu a consultat Sănătatea publică privind această măsură.

Potrivit premierului, ideea era de a încuraja persoanele nevaccinate să se vaccineze, însă acum „este important ca pacea socială să fie protejată”. După Ottawa, oponenții măsurilor sanitare intenționează să organizeze convoaie de mașini și camioane la Quebec.

La ora actuală, circa 10% din populația eligibilă a Quebecului nu este vaccinată.

În aceeași conferință de presă primul ministru a anunțat că activitățile sportive pentru adulți se vor putea relua începând din data de 14 februarie, cu un maxim de 25 de persoane. Tot de la această dată și sălile de fitness și spa-urile se vor redeschide la o capacitate de 50%.