Premierul Legault a anunțat astăzi un plan de 400 de milioane de dolari pentru a relansa sectorul cultural din Quebec, profund afectat de pandemie.

„Această investiție își propune să stimuleze creația artistică, să reînvie producția de conținut cultural quebechez și să permită medului artistic să se adapteze la noile modalități de a intra în contact cu publicul, în contextul pandemiei actuale”, a precizat ministra provincială a Culturii, Nathalie Roy.

Planul vizează în special susținerea producției de filme și televiziune (91,5 milioane de dolari), reluarea activităților în cadrul companiilor și organismelor cu profil cultural (71,9 milioane de dolari), inovația și creația în domeniul artelor spectacolului – teatru, dans, circ, muzică etc. (50,9 milioane de dolari), proiecte digitale (14 milioane de dolari), promovarea culturii quebecheze și a proiectelor de anvergură (13 milioane de dolari), sprijinirea artiștilor și scriitorilor (6,5 milioane de dolari) și acordarea de asistență financiară pentru relansarea festivalurilor și evenimentelor artistice și culturale (5,9 milioane de dolari).

Ministra a anunțat, de asemenea, reluarea activităților în sectorul producției audiovizuale începând cu 8 iunie, „ținând cont de măsurile specifice emise de sănătatea publică”.

În plus, sălile de spectacol, teatrele și cinematografele s-ar putea redeschide înainte de 24 iunie „în condiții speciale, în special cu un număr redus de spectatori pentru a asigura siguranța atât a artiștilor, cât și a publicului”, a completat ministra în timpul conferinței de presă zilnice a guvernului.

CITIȚI ȘI:

Quebec: Muzeele, bibliotecile și cine-parcurile se vor redeschide din 29 mai
Muzeul de arte plastice din Montreal își redeschide porțile începând cu 6 iunie
Arta în vremea pandemiei: Unde și ce expun câteva din artistele de origine română din Montreal
Arta în vremea pandemiei: Ce evenimente, lecturi și piese muzicale ne propun artiștii români montrealezi