Cu două săptămâni de întârziere, în data de 21 mai, obiectivul celor 14.000 de teste de depistare pentru COVID-19 a fost atins în Quebec, potrivit Santé Publique. Atât pe 21 mai cât și pe 22, numărul s-a ridicat la peste 15.000 de teste efectuate.

Quebecul testează peste media canadiană. Doar Alberta efectuează mai multe teste de depistare la 100,000 de locuitori decât Quebecul.

Sursa: INSPQ.

Reamintim că la începutul acestei luni, în cadrul unei conferințe de presă, dr. Horacio Arruda, directorul Direcției de sănătate publică din Quebec, a afirmat că provincia intenționează să adopte o strategie de testare mai „agresivă” și să efectueze 14.000 de teste pe zi, de la aproximativ 6.000 câte se făceau la momentul respectiv. Astfel, începând cu 4 mai, orice persoană care manifestă simptome asociate cu COVID-19 a devenit eligibilă pentru testare.

Quebecul a înregistrat 85 de noi decese legate de coronavirus, a anunțat premierul François Legault, totalul ridicându-se acum la 4.069. 42 dintre noile decese adăugate tristului bilanț datează de mai mult de 7 zile, în Laval. Numărul de persoane spitalizate continuă să stagneze. 573 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore în provincie, pentru un total de 47.984.

De asemenea, premierul a anunțat că centrele comerciale din afara regiunii Montreal se vor redeschide de la 1 iunie.

Un alt anunț important făcut astăzi este cel privind cererile de azi din partea lucrătorilor aflați în prima linie în sistemul de sănătate, adesea în centre de îngrijiri de lungă durată ca îngrijitori (préposés aux bénéficiaires). Primul ministru Legault a indicat că i-a cerut ministrului Imigrației, Simon Jolin-Barrette, ca în colaborare cu Ottawa, ministerul său să evalueze fiecare caz în parte, în vederea acordării statutului de imigrant pentru aceste persoane, ca recunoaștere a serviciilor lor.

CITIȚI ȘI:

Redeschiderea magazinelor din regiunea Montrealului, menținută pentru 25 mai
Noi măsuri de relaxare a restricțiilor anunțate în Quebec
Quebec: Muzeele, bibliotecile și cine-parcurile se vor redeschide din 29 mai